Best gelezen artikelen

Moederschap

 • Heerlijke Netflix binge series

  Heerlijke Netflix binge series
 • Voor haar was er helaas geen roze wolk

  Voor haar was er helaas geen roze wolk
 • Recept Big Mac Taco’s

  Recept Big Mac Taco’s
 • Alternatieve vragen om te vragen hoe de schooldag van je kind was

  Alternatieve vragen om te vragen hoe de schooldag van je kind was

“LIEFFIE????? Kun je even dit en dat doen?”

“LIEFFIE????? Kun je even dit en dat doen?”
Dit is een kleine tribute naar mijn vriend (en alle lieve mannen out there). Want man man man, die hebben het eigelijk ook super zwaar die 9 maanden hoor, maar dan op een heeeeele andere manier natuurlijk. Ik bedoel, wij doen het ECHTE werk he ladies. I said who run the world?!

Onze hormonen, cravings, opgezwollen enkels en voeten etc. worden allemaal verholpen (als het goed is) door onze mannetjes. Mijn magic word nu is voortaan all day everyday; “LIEFFIEEEEE????”

Kan je dit voor me pakken? Kan je me hier naar toe brengen? Oh lieffie ik heb zooooo’n trek in chocola! Lief, m’n voeten doen zo’n zeer, wil je even masseren? Enzovoort enzovoort. Obviously we deserve it, maar toch, ze moeten toch telkens even die energie er weer (zogenaamd) voor maken om dat alles voor ons te doen hè dames.

Die cravings zijn het aller ergste .. I GOTTA HAVE IT!!!! Want ik kan anders gewoon letterlijk niet slapen. My all time favourites nu zijn; augurken, waterijsjes, chocola, spa rood (maakt niet uit welke smaak) en patat. En ik wil het, wanneer ik daar zin in heb. Nu zijn dat écht niet van die achterlijke tijden dat ik er om vraag. Maar m’n lief rijd er wel voor als ik het zooooo mega graag wil. Abnormaal lief!
Ook heb ik best snel last van opgezwollen enkels, voeten en vingers sinds ik in mijn laatste trimester zit. Ze evalueren dan letterlijk naar bifi worstjes, niet te doen, zo lelijk ook. En er is dan niks fijner dan dat die even gemasseerd worden. En ja hoor, ook dàt doet hij dan voor me. Als tegen prestatie moet ik dan wel door zijn haren kriebelen, maar dat is heel laag in energie verbruik, dus dat is helemaal prima, lol.
Het huishouden gaat me gelukkig nog vrij goed af, maar dat mag ook wel, ik geef nog steeds 12u per week dansles in mijn inmiddels 32ste zwangerschaps week dus ja dan kan er ook heus wel een stofzuigertje door het huis gehaald worden..Ik hou gewoon echt van clean en georganiseerd. Is dit het niet, dan is het in mijn hoofd ook een troep.
Veel dingen doe ik ook gewoon nog wel zelf. Ik vind het echt vre-se-lijk als zwangerschap als een excuus word gebruikt om dingen niet te hoeven doen, of als een handicap word gezien. Kijk, als je pijntjes hebt, is dit natuurlijk een ander verhaal. Maar ik voel me kiplekker en fit dus ik probeer echt zoveel mogelijk nog lekker te doen! En waar dan ook ik hulp bij nodig heb, is hij daar, mijn prins uiteraard.
Die hormonen zijn ook niet te doen soms. Ik kan letterlijk janken om een zielig katje die ik dan in een filmpje op Facebook zie. Dat je denkt, mens doe even normaal. Of pisnijdig worden als mijn vriend boodschappen heeft gedaan en dan het juiste product, maar niet het goede merk heeft gehaald wat ik in mijn hoofd had. Of, het dopje niet terug heeft gedaan op de tandpasta tube. Ook te belachelijk voor woorden. Maar hij dealt er wel allemaal mee. Tuurlijk krijg ik zo nu en dan een “nou Roon doe FF normaal man” naar mijn hoofd, maar I need that!
Hij moet er ook alvast aan gaan wennen, want dalijk word het een prinsessenhuis, aangezien we een dochter krijgen. Ik sleur hem al overal naartoe, laat hem tampons halen (nu dan 9 maanden niet), maak hem het liefste voor de grap een keer op, doen gezichtsmaskertjes en trek hem de vrouwen winkels in. Laat staan dan met onze dochter er nog bij. Maaaaaar hij gaat het ook heerlijk vinden hoor, en dat geeft hij stiekem ook wel toe. Helemaal als ze een papa’s girl word.
I love you to the moon and back! En je bent de allerbeste. Vanavond als je thuis komt lig ik alvast klaar op de bank met mega dikke dinosaurus enkels en verwacht ik een reep Milka Hazelnoot chocolade en een glaasje spa rood. Tot dan lieffie!

Ps. Waardeer je man deze 9 maanden (en daarna natuurlijk ook). Ook zij hebben het zwaar.

Liefs,

Mommy to be Rony!

Volg:
Share:

2 Reacties

 1. Jay Ceuppens
  oktober 18, 2017 / 8:21 pm

  Jep! Ben ik helemaal mee eens. Die jay heeft t zo zwaar! Echt megaaaaa respect voor hem! Hij lijkt me ook echt de liefste man op aarde! 😜

 2. Irene
  oktober 21, 2017 / 7:24 pm

  😂😉😉 Geweldig

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *