Best gelezen artikelen

Mommyhood

 • Waarom wij Josh even thuishouden

  Waarom wij Josh even thuishouden
 • Een nieuwe plek.. en nu?

  Een nieuwe plek.. en nu?
 • Paasrecept | Italiaans gevulde bladerdeeg hapjes

  Paasrecept | Italiaans gevulde bladerdeeg hapjes
 • Zwanger tijdens corona

  Zwanger tijdens corona

MOMSTORY |   Van je familie moet je het hebben

MOMSTORY |   Van je familie moet je het hebben

Ik ben in shock, weet niet wat ik moet voelen. Dit kan mijn familie mij toch niet aandoen?

*anoniem verhaal van een moeder uit ons platform, dit zijn fictieve namen*

Ik ben echt een familiemens, mijn familie betekent alles voor me. Daarom doet dit mij zoveel pijn. What can I do? Ik leg het even uit:We hebben een grote familie en al jaren hebben de vrouwen in mijn familie, waaronder mijn moeder, de droom om een familiezaak te beginnen. We zijn allemaal creatief, aanpakkers dus het leek een tof idee. Echter nam niemand het echt serieus.. Ik wilde hier echt mee verder gaan, dus tijdens een familiemeeting gaf ik aan dat ik er wel mee verder ga. Ze begrepen het, maar mijn moeder was niet echt tevreden over mijn beslissing. Iedereen had het momenteel te druk met werken, kids of studie. Maar ze begreep mijn drive dus iedereen was enorm begripvol. Ik ging meteen aan de slag!

Eigen concept bedacht en gaan!

Nu ik zelf volwassen ben en echt een passie voor dit vak heb, heb ik een eigen concept bedacht, daarbij alles uitgewerkt tot aan het logo, de flyers en de website. Ik was zwanger, mijn vriend steunde mij enorm. Hij werkte thuis, dus hielp ontzettend mee met de kids. Ik wilde mijn moeder hierin betrekken want zij was mijn inspiratie. Ze was enorm betrokken, belde vaak en was echt supportive. Ik heb mijn moeder gevraagd om er een moeder-dochter bedrijf van te maken. Mijn moeder ging akkoord en was heel enthousiast. Ik ging een weekje op vakantie en ik kreeg allerlei berichten van familieleden. Nu blijkt het dat mijn moeder voor zichzelf is begonnen vlak na het aankondigen van mijn plannen en bedrijf. De naam van “haar bedrijf” is vrijwel hetzelfde als die van mij. Ik heb mijn naam er in verwerkt en zij die van haar. Ik had een grote opdracht en ik kreeg net te horen dat de opdrachtgever definitief samen gaat werken met mijn moeder.

I’m mad as hell!

Zaken zijn zaken en overal is concurrentie, maar van mijn moeder had ik dit totaal niet verwacht. Ik gun haar alles én vertrouw haar, daarom vertelde ik ook alles over mijn concept (want ik had het toch iets anders aangepakt). Ik heb een financieel adviseur gesproken en ga zo maar door. Het is helaas niet wederzijds want ik kom er nu achter dat ze mijn concept heeft gekopieerd en voor zichzelf is begonnen. De samenwerking gaat natuurlijk niet door en ik weet niet hoe ik iemand ooit nog kan vertrouwen als het om mijn ontwikkeling en bedrijf gaat. Weet iemand wat ik hiermee moet? Onze relatie staat op het spel en ik wil niet dat haar kleinkind en toekomstige kleinkinderen daar last van zullen hebben.

Beeld: Bitstock

Volg:
Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *