Best gelezen artikelen

Moederschap

 • Heerlijke Netflix binge series

  Heerlijke Netflix binge series
 • Voor haar was er helaas geen roze wolk

  Voor haar was er helaas geen roze wolk
 • Recept Big Mac Taco’s

  Recept Big Mac Taco’s
 • Alternatieve vragen om te vragen hoe de schooldag van je kind was

  Alternatieve vragen om te vragen hoe de schooldag van je kind was

Onderzoek | Vijf manieren om van je mommy guilt af te komen!

Onderzoek | Vijf manieren om van je mommy guilt af te komen!

Als moeder kan je snel aan jezelf twijfelen, want je wilt alles goed doen. Hier moeten wij eigenlijk mee stoppen, want je kan jezelf ermee gek maken. Uit onderzoek blijkt dat de volgende tips hierbij helpen! Ben je al benieuwd? Stop met twijfelen en lees onderstaande vijf tips!

 1. Laat het superwoman/mama gaan!

  Als moeder wil je alles ‘perfect’ doen, I know I am guilty of that. Op social media zie je dagelijks berichten van de ‘perfecte’ moeders. Je gaat jezelf vergelijken of wordt zelfs onzeker. Maar wees niet te streng voor jezelf. Je bent supergoed bezig en als het een keer niet meezit, dan is het ook goed. Don’t pressure yourself too much!

 2. Begin je dag positief

  It’s all about your mindset. Elke dag is anders én soms ben je moe, maar denk niet aan wat er is misgegaan, maar aan een mooie positieve gedachte. Elke dag word ik wakker met een vrolijke peuter die meteen ‘Mama, kusje’ roept. Dat is een fijne start. Elke dag kan je dankbaar zijn voor je gezin, gezondheid en zoveel meer! Embrace it.

 3. Kies elke dag een mooi, kostbaar moment uit

  Zoals hierboven omschreven, wees dankbaar. Hier moeten we meer bij stilstaan. Het is makkelijk om te denken: Waarom gaan sommige dingen? Jeetje, wat ben ik moe? But treat yourself én complimenteer jezelf wat wel goed gaat. Het zijn vaak de kleine dingen, dus concentreer je vooral op de leuke, mooie momenten van de dag. Elke avond lees ik een boekje met Joshua en dan zingen we een leuk liedje, het blifjt echt een heerlijk moment, ook al ben ik soms enorm uitgeput, those moments are precious.

 4. Doe een stapje terug

  Afgelopen tijd werd het mij ook te veel én besloot er bewust voor om even een stapje terug te doen. Je hebt zoveel rollen naast de moederrol, je bent partner, dochter van, vriendin van en ga zo maar door. Het kan soms te veel worden en dat is helemaal ok! Dat blijkt ook uit het onderzoek. Kies een leuke hobby of probeer meer activiteiten te doen die je leuk vind. Find your inner peace mommy!

 5. Praat met andere (aanstaande) moeders

  Toen ik net was bevallen had ik echt behoefte om mijn ervaring te delen met anderen. Hoe ervaren andere moeders het? Welke tips hebben zij? Het lucht zo erg op om te weten dat je niet de enige bent. We are all in this together, dus het is altijd goed om je ervaringen/verhaal met anderen te delen. Bij ons kan dit ook anoniem als je je hierbij prettig voelt. Ik vind het ook enorm prettig dat ik voor elke vraag terecht kan in onze mommunity!

 

Bron: Brit+Co

Volg:
Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *