Best gelezen artikelen

Moederschap

 • Heerlijke Netflix binge series

  Heerlijke Netflix binge series
 • Voor haar was er helaas geen roze wolk

  Voor haar was er helaas geen roze wolk
 • Recept Big Mac Taco’s

  Recept Big Mac Taco’s
 • Alternatieve vragen om te vragen hoe de schooldag van je kind was

  Alternatieve vragen om te vragen hoe de schooldag van je kind was

Was jij al bekend met BAM?

Was jij al bekend met BAM?

Wij interviewen regelmatig inspirerende powermoms en vandaag staat er een mooi interview klaar met Marianne. Zij koos voor BAM. Was jij hier al bekend mee?

Hoi, Ik ben Marianne. Inmiddels 40 jaar, Bewust Alleenstaande Mama (BAM) van Luc van 2 jaar en inmiddels 1.5 jaar zeer gelukkig in een LAT-relatie met een fantastische man met wie ik eerder ook al een relatie heb gehad. Mijn huisje boompje beestje verhaal is dus geen standaard verhaal maar wel 1 die mij gelukkig maakt.


Voor zover ik mij kan herinneren, heb ik een kinderwens gehad en ik zag dat ook heel sterk voor mij in een standaard plaatje; met man in rijtjeshuis met 2 of 4 kinderen en wat huisdieren erbij. Jarenlang heb ik alles gegeven voor dit plaatje. Ik ben veels te lang bij een man gebleven die dat mij helemaal niet kon of wilde geven met als gevolg dat ik op mijn 35e gescheiden en verder verwijderd was van dat plaatje dan ooit. Maar ik was inmiddels na een lange revalidatie van een auto-ongeluk klaar om mezelf nog een jaar de tijd te geven om wellicht toch nog mijn eventuele kindje een papa en mama te geven. Ik kwam een leuke man tegen maar onder de druk die ik voelde met mijn biologische klok die tikte, werkte dit uiteindelijk niet. 

Op mijn 37e was ik dus weer vrijgezel en sterk genoeg om te zeggen; Ik ga dit alleen doen. Ik was prima tevreden met mijn leven maar die kinderwens bleef. Ik schreef mij in bij het AMC voor het KID(Kunstmatige Inseminatie met Donorzaad)-traject en ik hoopte dat ik mijn droom voor mijn 40e waar kon maken. Helaas kreeg ik na een paar maanden bericht dat zij het traject tijdelijk stopte vanwege een tekort aan donorzaad. Ik ben er toen pas achter gekomen dat de meeste klinieken met eigen spermabanken werkten Na wat verder zoeken kwam ik bij Rijnstate in Arnhem terecht die op dat moment de kortste wachttijd had. En ja dat was voor mij ook echt zo. Binnen 3 maanden had ik mijn intake doordat er iemand uitgevallen was en 3 maanden later mocht ik een donor uitzoeken op wat uiterlijke kenmerken. Ik ben gegaan voor iemand die het meeste op mij leek qua beschrijving. Toevallig zat ik die week net tegen mijn eisprong waardoor ik 3 dagen later na een positieve ovulatie test langs mocht komen voor mijn allereerste IUI-behandeling. Ik voelde mij goed en had zo’n rotsvast vertrouwen ineens dat dit echt mijn pad was. Dus toen ik nog geen 2 weken later een positieve test (na eerst een negatieve test, haha) in mijn handen had, kon ik alleen maar stralen en genieten.

Ik heb een zware zwangerschap gehad omdat ik eigenlijk de gehele zwangerschap misselijk was en doodmoe, maar ik heb van elk moment genoten en mij nog nooit zo mooi en vrouwelijk gevonden. Na een inleiding vanwege het vermoeden van zwangerschapsdiabetes werd ik op 22 januari 2018 trotse mama van Luc. Luc is helaas geboren met een aangeboren darmafwijking dus het eerste halfjaar stond vooral uit zorgen. Het genieten begon pas toen de nabehandeling van zijn operatie klaar was en wij hulp kregen bij een IMH-psycholoog.


De grijze wolk verdween en ik landde weer. Ik voelde mij steeds meer zoals ik mij wilde voelen; een trotse vrouw en mama van een geweldig jongetje. Ik kreeg weer ruimte ook weer ik te zijn en mijn contact met mijn voorgaande relatie werd intenser. We zijn nooit vreemden geworden, maar nu begonnen er weer kriebels te komen en van beide kanten. Hij hoefde geen vader te worden en dit heeft bijgedragen waarom het uit ging, maar ineens voelde hij aan alles dat hij volledig voor mij wilde gaan en dus ook voor Luc. Na hier goed over gesproken te hebben hoe ik hier in stond, wat ik wilde en verwachtte, hebben we elkaar die 2e kans gegeven en daar ben ik nog iedere dag zo blij om. Hij is absoluut een geweldige papa voor Luc, maar bovenal een geweldige steun voor mij en daarnaast de meest sexy man ever, haha. 


Mijn belangrijkste les en meest waardevolle boodschap; ga voor je eigen geluk! Wacht niet op een ander om jou gelukkig te maken. Jij bent sterk, mooi en waardig om te krijgen wat je wilt. Een andere les; laat standaard plaatjes los. Kijk naar wat bij jou past, los van wat je aangeleerd is of wat je omgeving graag voor jou ziet. Heb vertrouwen dat jouw pad, jouw pad is en jou maakt tot wie je moet zijn; niet wat een ander wilt dat jij bent of wie je dacht te moeten zijn.

Marianne
Volg:
Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *