Best gelezen artikelen

Moederschap

 • Affirmaties voor kinderen

  Affirmaties voor kinderen
 • Populaire babynamen 2022

  Populaire babynamen 2022
 • Een quiz voor alle (aanstaande) moeders! Weet jij het allemaal?

  Een quiz voor alle (aanstaande) moeders! Weet jij het allemaal?
 • NIEUW | MOMBOSS shirt!

  NIEUW | MOMBOSS shirt!

10 zwangerschapskwaaltjes!

10 zwangerschapskwaaltjes!

Elke zwangerschap is anders, maar bijna iedere zwangere vrouw krijgt er wel mee te maken: de welbekende zwangerschapskwaaltjes. Ik wist niet wat me overkwam in het begin, totdat ik de ervaringen van andere zwangere vrouwen las. Hieronder vind je de 10 meest voorkomende kwaaltjes op een rij!

1) Misselijkheid

Dit schijnt het meest voorkomende kwaaltje te zijn tijdens een zwangerschap. Ik was enorm misselijk tijdens mijn eerste trimester. Ik wist niet wat me overkwam, want het hield maar niet op. Uiteindelijk nam het geleidelijk af en na twee maandjes voelde ik me gelukkig beter.

2) Harde buiken

Hier had ik minder last van, maar dit las ik vaak terug binnen ons platform. Een harde buik wordt ook wel een oefenwee genoemd. Meestal heb je hier aan het einde van je zwangerschap last van, omdat je lichaam zich dan voorbereid op de bevalling.

3) Stemmingswisselingen

Oke.. Hier had ik echt last van, want ik kon om alles huilen! The Voice Kids, ja dat was dramatisch, bleef maar janken. Door de hormonen tijdens je zwangerschap is het mogelijk dat je een emotionele wrak wordt. Het verschilt per persoon, maar het komt enorm veel voor.

4) Aambeien

Ok.. dit is geen sexy kwaaltje, maar het komt enorm veel voor. Bij ongeveer 65% van de zwangere vrouwen komt aambeien voor. Het is enorm ongemakkelijk, doet pijn maar je moet niet jeuken!

5) Bekkeninstabiliteit

Hier heb ik geen last van gehad, maar ik las het veel in ons platform. Door de hormomen, gewichtstoename krijgen veel vrouwen last van rugpijn. De pijn zit hem vooral in de ornnderug. Als deze pijn doorstroomt je billen, kan je last hebben van bekkeninstabiliteit. Lees hier voor meer tips rondom bekkeninstabiliteit. 

6) Vocht vasthouden

In de derde trimester kunnen veel zwangere vrouwen last krijgen van vocht vasthouden. Bij een vriendin was het zo erg, dat ze een grotere schoenmaat moest. Ik had er vrij weinig last van, maar het komt enorm veel voor.

7) Striae

Hier zijn veel zwangere vrouwen bang voor.. zwangerschapsstriemen. Het verschilt echt per persoon, maar er is geen directe oplossing. De volgende tip is wel handig om de striemen te verminderen: je buik met olie masseren (amandelolie, Weleda zwangerschapsolie).

8) Duizeligheid

Duizeligheid komt enorm vaak voor bij zwangere vrouwen. Dit kan door je bloeddruk komen (hoog of te laag), het is belangrijk dat je veel uitrust en niet stresst. Geef altijd aan als je er last van hebt en bespreek het met de huisarts.

9) Bandenpijn

Hier heb je meestal last van tijdens je derde trimester. Het voelt als een scherpe pijn in je onderbuik, enorm ongemakkelijk. Raadpleeg de huisarts of verloskundige als de pijn blijft toenemen.

10) Vermoeidheid

Ok, dit klopt echt! Ik had het vooral tijdens mijn eerste trimester in combinatie met misselijkheid. Ik was enorm moe, sliep veel, maar gelukkig nam dat af vanaf de tweede trimester. Tips: luister naar je lichaam. pak je rust, neem vaak dutjes en eet/drink goed!

Welke zwangerschapskwaaltjes zijn herkenbaar voor jou?

Volg:
Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *