Best gelezen artikelen

Moederschap

 • Affirmaties voor kinderen

  Affirmaties voor kinderen
 • Populaire babynamen 2022

  Populaire babynamen 2022
 • Een quiz voor alle (aanstaande) moeders! Weet jij het allemaal?

  Een quiz voor alle (aanstaande) moeders! Weet jij het allemaal?
 • NIEUW | MOMBOSS shirt!

  NIEUW | MOMBOSS shirt!

Onderzoek: co-sleeping met mama tot drie jaar is essentieel

Onderzoek: co-sleeping met mama tot drie jaar is essentieel

De vraag komt vaak voor in ons platform: slaapt je kindje bij jou in bed of niet? kinderarts Nils Bergman van de universiteit van Kaapstad vindt dat kinderen tot hun derde jaar bij hun moeder moeten slapen.

Waarom dan? Het bevordert de band tussen moeder en kind. Tevens is het goed voor de ontwikkeling van je kind.

Onderzoek

Bergman heeft tijdens zijn onderzoek gekeken naar zestien baby’s die wel bij hun moeders sliepen en baby’s die in het wiegje/bedje naast hun moeder sliepen.

Wat was het verschil?

Baby’s die in het wiegje sliepen, hadden last van slechter slapen en stress. Baby’s die daarentegen met hun moeders sliepen, hadden nergens last van. Bergman geeft ook aan dat kinderen in de toekomst zelfs problemen krijgen om zich aan iemand te binden. Dit kan je voorkomen door met je kindje te slapen tot zijn derde jaar.

Advies Bergmans

Zijn advies: laat je baby voor een optimale ontwikkeling de eerste paar weken op je borst slapen. Het ideale zou zijn, dat je ze tot hun derde of vierde levensjaar bij hun moeder laat slapen. Er was ook wat kritiek hierop, want uit eerdere onderzoeken is gebleken dat dat de kans op kindersterfte omhoog gaat. Dit kan komen door een moeder die kan omdraaien in haar slaap en de baby kan verstikken. Bergmans is het hier niet mee eens, want wanneer baby’s gesmoord worden, ligt het vooral aan gevaarlijke geuren, grote kussens en gevaarlijk speelgoed.

Volgens professor George Haycock moet je ten allen tijde oppassen als je je kind in je bed laat slapen. Hij werkt voor een Britse organisatie die kindersterfte bestudeert. ‘Zijn advies: de veiligste plek is de wieg in de kamer van de ouders’.

Verschillende theorieën, maar wat vind jij het prettigst?

Bron: DailyMail

Volg:
Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *