Best gelezen artikelen

Moederschap

 • Affirmaties voor kinderen

  Affirmaties voor kinderen
 • Populaire babynamen 2022

  Populaire babynamen 2022
 • Een quiz voor alle (aanstaande) moeders! Weet jij het allemaal?

  Een quiz voor alle (aanstaande) moeders! Weet jij het allemaal?
 • NIEUW | MOMBOSS shirt!

  NIEUW | MOMBOSS shirt!

Business mom Spotlight | Moms in Style

Business mom Spotlight | Moms in Style

Hoe combineer je het moederschap met het ondernemerschap? Lees hier het verhaal van powermom Joyce!

Stel jezelf kort voor

Mijn naam is Joyce ik ben moeder en bonusmoeder van 3 prachtige kids van 13 en 3! Woon samen met mijn gezin Almere en ben sinds bijna 2 jaar ondernemer!

Wanneer wist je dat je voor jezelf wilde beginnen?

Deep down wist ik dit al heel lang, ik ben opgegroeid in een ondernemers gezin/ familie aan de kant van mijn vader en ook mijn vader zelf is ondernemer, denk dat dit mij daarom altijd getrokken heeft.

Wat waren struikelblokken voor jou?

Ik was/ben universitair afgestudeerd in de hulpverlening als Forensisch Orthopedagoog en ik wilde dat ergens niet loslaten. Hulpverlener in hart en nieren en daarbij had ik lang en hard gewerkt die studies te behalen dus het zou zonde zijn dit nu los te laten. Maar tegelijkertijd klopte het niet meer. Eerst ben ik op initiatief van mijn vriendin met haar samen Daily Models, een uniek modellenbureau, gestart, dit begon met een geintje of gekscherende opmerking en door het werk wat ik deed dacht zij dat doet ze nooit maar ik wist niet hoe snel we dit moesten gaan doen! Daar eenmaal mee bezig en opzoek naar wat ik echt leuk vind kwam ook mij liefde voor fashion naar voren en ben ik daarnaast als stylist voor moeders aan de slag gegaan binnen mijn tweede bedrijf Moms in Style.

Omschrijf jezelf in vijf woorden

 1. Zorgzaam,
 2. Doorzetter,
 3. Lief,
 4. Toegankelijk
 5. Prikkelbaar ;)!

Hoe combineer je het moederschap met jouw werk?

Heel hard werken, haha! Nee maar zonder dollen, dat is het wel. Ik wil op geen gebied te kort schieten en ik kan dat alleen doen door ook de lieve mensen om ons heen! Daardoor vind ik redelijk oké te combineren, ik heb voor de kleintjes drie dagen in de week opvang van mijn lieve mama en een gastouder aan huis. Die dagen ben ik op kantoor bij Daily Models en voor dit heel Corona gebeuren paste mijn schoonzusje met regelmaat een dag extra op waarbij ik extra tijd had voor Moms in Style, dat doe ik verder veelal in de avonden en weekenden.

Nu met corona is het lastig voor veel ondernemers? Hoe ziet het bij jou eruit? Kan je nog wel thuiswerken of is dat juist lastiger?

Phoe zeg dat wel, ik kan mijn beide bedrijven technisch gezien heel goed vanuit huis runnen. Al kunnen onze stagiaires nu niet naar kantoor komen en lopen de opdrachten ook heel erg terug gezien het virus. Daarbij zijn de kindjes nu volledig thuis dus is thuiswerken een struggle want je bent daycare, Assepoester, kok, moeder, entertainer en ondernemer all in the same hour! Maar sinds deze week sta ik om 05:30 op en werk ik tot de kids wakker worden, meestal tegen 07 uur. Pak ik avonden en soms tussen door een uurtje of twee als zij slapen (zeldzaam), hun grote zus even op de kleintjes let of manlief even op kan letten. Die moet gewoon namelijk echt zijn 40 – 50 uur draaien en doet dat ook vanuit huis.

Wat zijn je trotse momenten?

Als wij bij Daily Models onderdeel mogen zijn van grote campagnes of echt toffe content, als we nieuwe klanten binnen halen maar ook als we mooie feedback krijgen van modellen dat we zo fijn zijn in communicatie en korte lijnen hanteren!

Bij Moms in Style is elke lieve reactie een feestje en helemaal van vrouwen die daadwerkelijk klant zijn geworden! Maar tijdens deze halve lockdown hou ik daar ook en challenge en tag ik vrouwen om hun OOTD te delen om iedereen te stimuleren ook voor zichzelf te blijven zorgen. En dat is ook elke ochtend week een feest! Als ik dan berichtjes krijg dat vrouwen echt een fijnere dag hebben gehad, alleen daardoor! Hoe fijn!!

Wat vind je soms zwaar aan het ondernemerschap?

Het combineren met het moederschap, de onzekerheid vooral in deze tijd! Maar daarbij geloof ik meer in uitdagingen dan in moeilijkheden en zie ik het als een constante persoonlijke spiegel en als ik als persoon groei, groeien de ondernemingen mee!

Wat is jouw ultieme rustmoment?

Aahh meerdere, een avondje uiteten en dansen met vriendinnen. Maar ook een warm bad of een avondje nagels doen met de oudste! Sushi en wijn met mijn man. Ik geniet er enorm van. Maar alleen opstaan met een lekkere bak koffie is nu wel de perfecte start van de dag!

Wat raad jij andere aanstaande business moms aan?

Take care of yourself first, plan strak en duidelijk dan komt het met hard werken allemaal wel goed! & It’s okay to be not okay sometimes!

Wat zijn jouw plannen voor 2020?

Ja moeilijke vraag in deze periode want alles lijkt zo onzeker en onduidelijk door het hele virus! Echter wil ik aandacht besteden aan wat echt belangrijk is, mezelf en gezin daarin nog meer vooropzetten en het liefst met beide bedrijven gas geven! Omzet records verbreken en nog meer vrouwen helpen en inspireren!

Wil je zelf nog wat delen?

Hellen is de beste brand marketeer die ik ken, ben echt even lost, let her help you!!

Waar kan je Joyce volgen?

Instagram: Joyce, Moms in Style en Daily Models.
Website: Moms in style Stylist speciaal voor moeders!

Volg:
Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *