Best gelezen artikelen

Moederschap

 • Heerlijke Netflix binge series

  Heerlijke Netflix binge series
 • Voor haar was er helaas geen roze wolk

  Voor haar was er helaas geen roze wolk
 • Recept Big Mac Taco’s

  Recept Big Mac Taco’s
 • Alternatieve vragen om te vragen hoe de schooldag van je kind was

  Alternatieve vragen om te vragen hoe de schooldag van je kind was

DIY Havermout/Honingscrub

DIY Havermout/Honingscrub

Laatste tijd ben ik weer helemaal hooked aan diy maskers en scrubs met natuurlijke producten. Ik koop ze ook vaak in de winkel, maar ik dacht, let’s gek back to basics! Je hebt maar een paar ingredienten nodig en hoppa, je hebt een heerlijke, voedende scrub. Ik heb het meestal altijd in huis, dus kan het ten alle tijden maken. Mijn zus is gek op scrubs/maskers en door haar pak ik het weer op. Het is leuk als ontspan-moment met je partner, theetje erbij en het werkt goed voor de normale/droge huid.

WAT HEB JE NODIG? (scrub voor 2 personen)

 

 • Een oude t-shirt (die vies mag worden)
 • 4 eetlepels water
 • 2 eetlepels havermout
 • 1 eetlepel honing
 • Avacado-olie (optioneel)
 • Handdoek
 • Klein kommetje
HOE MAAK JE DE SCRUB?

Ik doe altijd een oude t-shirt aan, want het kan dat de scrub op je shirt kan komen :P.
Je begint met twee eetlepels havermout en 4 eetlepels water in een kommetje. Dit moet je goed mengen tot een fijn mengsel. Zodra je dit gedaan hebt, voeg je er een volle eetlepel honing bij. Alles mengen tot een fijn geheel en je kan beginnen met de scrub. (Het ziet er gek uit, maar believe me, it’s worth it!)

Je hebt je scrub nu gemaakt en je kan beginnen met scrubben :)! Smeer de scrub over je gehele gezicht en wrijf het lekker over je huid. Het mag veel zijn en laat het 10-15 minuten intrekken. Het voelt in het begin raar en het ziet er grappig uit (zie foto). Na 15 minuten was je het eraf met lauw/warm water. Ik vond mijn huid al heerlijk aanvoelen, maar ik vind het ook fijn om mijn gezicht daarna met een olie te masseren. Vandaag heb ik avacado-olie gebruikt, je hebt maar een druppeltje nodig en je kan het lekker uitsmeren (kan ook op een wattenschaafje). Je huid voelt heerlijk aan en het glanst extra door de olie.

RESULTAAT

 

 

Op de eerste foto (zit nog een havermoutvlokje op lol) heb ik de scrub weggewassen en op de tweede foto heb ik een druppeltje avacado-olie op mijn gezicht gesmeerd. Mijn huid voelt heerlijk aan en het is binnen no-time gedaan!

Dit recept voor de scrub is voor twee personen. Ik deed het met mijn vriend, theetje erbij en ons huid voelde goed aan. I hope you like it en ik hoor het graag hoe het bij jullie was.

Volg:

1 Reactie

 1. juli 29, 2017 / 7:32 pm

  Leuk recept. Ik ga het een keertje uitproberen. Aangezien ik niet zonder scrub kan😅

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *