Best gelezen artikelen

Moederschap

 • Affirmaties voor kinderen

  Affirmaties voor kinderen
 • Populaire babynamen 2022

  Populaire babynamen 2022
 • Een quiz voor alle (aanstaande) moeders! Weet jij het allemaal?

  Een quiz voor alle (aanstaande) moeders! Weet jij het allemaal?
 • NIEUW | MOMBOSS shirt!

  NIEUW | MOMBOSS shirt!

MOMSTORY Marjorie | Voor een relatie vecht je, maar hoe ver ga je?

MOMSTORY Marjorie | Voor een relatie vecht je, maar hoe ver ga je?

Ik heb lang getwijfeld of ik dit wel of niet anoniem moest delen vanwege het feit dat velen mij kennen in de groep, maar ik heb besloten het toch te delen.

About me

Mijn naam is Marjorie en ik ben moeder van vijf prachtige kids. Zelf kwam ik uit een gebroken gezin, dus besloot ik het anders te doen voor mijn kinderen. “Voor een relatie vecht je” was mijn motto en dat is het eigenlijk nog steeds! Op 17jarige leeftijd beviel ik van mijn firstborn; een prachtige zoon. Als tienermoeder kreeg ik in de eerste twee jaren kreeg ik enorm veel steun van mijn ouders.

Vader besloot nog te genieten van zijn jeugd tot nu toe. Op 19jarige leeftijd ontmoette ik een charmante vent. We waren beide getekend door het leven met onze eigen bagage en gebrek aan zelfkennis, maar toch starten wij een relatie. Dit hebben we 17 jaar volgehouden waarvan 12 jaar getrouwd. In de tussentijd hebben we drie prachtkinderen gekregen, een dochter en twee zoontjes. In deze periode waarin ik gelukkige momenten had, maar ook heel veel minder fijne momenten ontwikkelde. Ik had mezelf door opleidingen en werkervaring ontwikkeld, maar verloor mezelf, door in relatie te zijn met iemand met narcistische trekken en waar dus alles om hem draaide en ik alles bij elkaar probeerde te houden voor mijn kids.

Iedereen was weg van hem, charismatisch en hoe hij zich profileerde en volgens zijn familie was ik het probleem. Maar de mensen dicht in onze krijg zagen wel degelijk andere gedragingen. Gek genoeg ondanks ik iemand anders voor gek had verklaard, bevond ik mezelf in de positie waarin ik mezelf opofferde tegen beter weten in. Nadat hij voor de zoveelste keer was vreemdgegaan en ik net uit een twee jaar durende burn-out kwam, besloot ik te scheiden.

Waarom ging ik door?

Ik voelde mij zo onwaardig terugkijkend op wat ik allemaal opzij heb gezet, om een relatie te redden met iemand met zware issues die uiteindelijk zichzelf centraal heeft gezet in mijn leven. Ik ontdekte na de scheiding pas hoe weinig mensen ik nog om mij heen had, omdat na de scheiding een paar contact met mij opnamen toen ze het hoorde  en vertelde toen pas waarom ze afstand namen. Zij konden niet langer aanzien wat er met mij gebeurde. Maar nu komt het, na een zware periode begon ik weer uit te gaan.

Een nieuw begin

Via Facebook kwam ik een oude kennis tegen. We raakten aan de praat en alles viel op zijn plek. Althans, dat hield ik mezelf voor omdat ik toe aan het kijken was hoe mijn ex ineens alles kon in een relatie, wat hij voor ons in al die jaren nooit deed. Ik wilde ook gelukkig zijn, dus koos ik ervoor om een relatie aan te gaan. Little did I know, kwam ik in aanraking met de grootste narcist ooit. Mind you, ik ben psychologisch opgeleid en functioneerde als coach voor veel mensen met goede resultaten, maar dit was in relaties mijn valkuil. De foute signalen zien, maar ervan overtuigd zijn dat door de liefde en ondersteuning het wel beter kon worden. Uit zijn voorgaande relatie had hij twee kinderen, een dochter en een zoon. Zijn dochter kwam de eerste twee jaar regelmatig langs, met zijn zoontje had hij helaas weinig contact, volgens hem spoorde de moeder niet. Maar al gauw ontdekte ik dat zijn gedragsproblemen ook effect hadden op zijn dochter en de verstandhouding met haar moeder was enorm slecht. In dezelfde periode overleed zijn moeder en zijn behoefte om alle aandacht te krijgen, werd steeds erger.

Hij sprak enorm veel in zijn slaap en ik kwam achter vele jeugdtrauma’s. Hij creëerde enorm veel conflicten, maar hij ging de confrontatie nooit met mij aan. Hij zocht van ruzie via de app en vervolgens kwam ik er later achter dat hij was vreemdgegaan. Kort voordat ik erachter kwam, ontdekte ik dat ik zwanger was van een tweeling ondanks anticonceptie. Helaas verloor ik mijn kindjes vanwege ontstekingen.

Hij deed toen erg zijn best om het weer goed te maken tussen ons. Daar kwam mijn zwakte weer, ik viel er meteen voor. Ik wilde niet zo snel opgeven, ik herkende zijn problemen en dacht: samen komen we er wel uit. Ik merkte wel dat ik meer als hulpverlener functioneerde, want ik hield altijd rekening met zijn gevoelens en zette mijn gevoelens opzij. Als ik dit niet deed, begon hij weer via de app met ruzies, mij te kleineren zodat ik me ellendig voel.

Maanden verder…

Hij was jarig en ik besloot omdat zijn broer op vakantie was toch zijn verjaardag kleinschalig te vieren. Ik was de relatie zo zat, maar de kinderen konden het zo goed met elkaar vinden en ja, wat voor voorbeeld geef je als je weer een relatie hebt die kapot gaat. Op diezelfde avond werd ons zoontje verwekt, dat verliep helaas niet prettig, maar kort daarna bleek dat ik zwanger was. Na het gedeeld te hebben, waren we beide in shock vooral omdat we hadden uitgesproken na verlies van de tweeling geen kinderen meer te willen.

Eerst was hij er niet klaar om nog een kind te krijgen, vervolgens wilde hij me steunen ongeacht mijn keuze. Gezien onze relatie niet goed verliep, leek ik het mij verstandig om een omgangsregeling te regelen. Toen ik het wilde bespreken, was het alleen maar ellende.  Er kwam een collega op mijn pad en deed een boekje open over zijn verslavingsachtergrond, cocaïne en alcohol om precies te zijn.

Mijn zwangerschap

Mijn gehele zwangerschap was kommer en kwel, moest zoveel mogelijk liggen om de kleine rustig binnen te houden. Ik volgde de NLP opleiding en het was een geweldig team. Daar had ik enorm geluk, ze hielpen me om liggend en relaxed, zitten op kussen deel te kunnen nemen en het succesvol af te kunnen ronden. In de tussentijd kon ik werken aan mezelf en herstellen. Mijn ex met wie ik getrouwd was, ondersteunt mij veel met de kinderen. Hij volgde de NLP opleiding en werd gecoached om aan zichzelf te werken. Hij ondersteunde mij samen met mijn dichter bij de bevalling. De bevalling was enorm zwaar en na de geboorte van de kleine belde hij de vader op om naar zijn zoontje te kijken. Ik wilde dit eigenlijk niet, maar hij kwam toch langs met zijn dochter. We spraken een omgangsregeling af, op advies van mijn advocaat  en dit verliep de eerste vier maanden goed. Totdat hij te horen kreeg dat zijn zoontje met wie hij weinig contact had, gescout werd door Feyenoord. Hij wilde koste wat kost als vader in de picture zijn, logisch aan de ene kant. Maar nu komt het, hij kon zijn zoon niet vertellen dat hij een broertje heeft, anders laat die moeder hem niet meer toe.

Dus moest mijn kind geheim blijven. Hier ging ik uiteraard niet mee akkoord want ik ga niet liegen over mijn kind én daarbij moest zijn dochter ook liegen. Toen ging het weer mis..

Here we go again

Volgens hem werd ik express zwanger en wilde ik zijn leven kapot maken. Ik had namelijk al vier kinderen en was ik volgens hem de domste moeder ooit om nog een kleine te nemen. Dit alles, werd mij te veel en het heeft ertoe geleid om volledig het contact te verbreken. Zijn dochter was er kapot van en de keuze viel mij ook enorm zwaar, maar ik moest mezelf en de kinderen beschermen. De andere twee moeders zitten voor de rest van hun leven in continue strijd met een narcist en het beschadigt hun en de prachtige kinderen. Dit weiger ik toe te laten in mijn leven.

Hoe gaat alles nu?

Mijn ex uit het huwelijk en ik hebben nu een goede band. Ik werk zelf als coach en hij deelt ook quotes op mijn Facebookpagina om mannen te bemoedigen en te stimuleren. Hij is de confrontatie met zichzelf aangegaan om zijn verleden te omarmen en mijn kinderen genieten nu van hun vader, zelfs mijn kleine die geniet van hem. Ik heb mijn bedrijfje Embrace Life Coaching die opkomend is en heb geleerd dat als psycholoog/coach je kracht ook je valkuil kan zijn en nu wil ik mensen helpen! Mijn boek komt uit, hier was ik allang mee bezig maar ik moest dit vernieuwen. Je weet wat ze zeggen: door ervaring word je wijzer. Daarom ga ik dit jaar mijn verhaal finetunen en met meer inzicht publiceren.

Dit alles heeft mij meer inzicht gegeven in eigen verantwoordelijkheid en ga zeker mensen en gezinnen helpen om gezonde gezinnen/personen te worden. Door patronen te doorbreken en te leren dat zelfliefde belangrijk is!!

Liefs powermom Marjorie

 

Volg:
Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *