Best gelezen artikelen

Mommyhood

 • Een tante is net een tweede moeder!

  Een tante is net een tweede moeder!
 • Zo jong al ?!

  Zo jong al ?!
 • Recept: Quinoa salade met gegrilde kip

  Recept: Quinoa salade met gegrilde kip
 • Entrepeneurship event Martinhal | Inspirerend én vooral mind-blowing!

  Entrepeneurship event Martinhal | Inspirerend én vooral mind-blowing!

PERSONAL | 4 irritante vragen die ik best zat was..

PERSONAL | 4 irritante vragen die ik best zat was..

Weer een persoonlijke blog cause it’s been too long! Ik woon in Amsterdam, maar ga regelmatig naar Rotterdam om mijn ouders te bezoeken. Ik moet zeggen, waar ik ook kom, soms krijg ik toch irritante vragen dat ik denk.. Excuse me?

Als je mensen na een tijdje ziet, klets je altijd bij, wat gezellig is. Maar soms stellen ze vragen dat ik echt denk: Are you serious? Ik zal het hieronder toelichten, zodat je me wat beter begrijpt!

 1.  Was het allemaal gepland dan? 

  Ik was 24 jaar toen ik zwanger was, woonde al samen met mijn vriend en we gingen al 5 jaar. Ik had mijn zwangerschap niet gedeeld online, maar mijn naasten waren uiteraard op de hoogte. Op een gegeven moment zag je duidelijk dat ik zwanger was, dus kreeg allemaal leuke reacties. Sommige mensen schrokken omdat ik nog zo jong was (wilde altijd na het afstuderen moeder zijn) en keken dan bezorgd: Hellen, was het allemaal gepland? Maybe it was the hormons, maar ik dacht: OMG, I am ready haha! 

 2. Hoe ga je het doen met werken?

  Ik werkte destijds parttime en iedereen weet dat ik lekker van het werken ben. Sommige vonden dat ik rustig aan moest doen (ik werkte al parttime, so what do you mean #justinbiebervoice). Anderen vonden het zonde want ik zou zoveel meer kunnen werken, maarja dat is zwaar. Jeetje, ik dacht soms: Ik ben zwanger en I know what’s best for me! 

 3. Zijn jullie nog niet getrouwd?

  Oei!! Ik kreeg enorm vaak de vraag of we al getrouwd waren.. No, otherwise I would have shared my big ass wedding! Alles op z’n tijd people.. Can I just enjoy this pregnancy.

 4. Ben je er wel klaar voor?  

  Ik dacht echt.. Seriously! Voor de zwangerschap hield ik van een feestje, reizen en gezelligheid. Gelukkig heb ik dat genoeg gedaan, maar eenmaal zwanger was ik echt in mommytobe-mood. Ik kon niet wachten want ik wilde dit zo graag met mijn partner, dus toen ik dit hoorde, moest ik mijn resting bitch fase echt inhouden haha.

I know people mean well maar soms dacht ik echt: O M G! Maaaar dat blijf je erin houden, want men heeft altijd vragen. opmerkingen en tips. Gelukkig waren mijn naasten enorm enthousiast en zo klaar voor de liefste Joshua.

Volg:
Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *