Best gelezen artikelen

Moederschap

 • Affirmaties voor kinderen

  Affirmaties voor kinderen
 • Populaire babynamen 2022

  Populaire babynamen 2022
 • Een quiz voor alle (aanstaande) moeders! Weet jij het allemaal?

  Een quiz voor alle (aanstaande) moeders! Weet jij het allemaal?
 • NIEUW | MOMBOSS shirt!

  NIEUW | MOMBOSS shirt!

Personal | Was het allemaal wel zo verstandig?

Personal | Was het allemaal wel zo verstandig?

Als moeder ben je enorm druk.. Je bent constant bezig en daarbij freelancen: iedereen verklaart mij voor gek! Ik geniet er enorm van, alleen wil ik altijd doorgaan. Soms moet je een stap terug doen om te reflecteren hoe alles gaat.

2018 is enorm positief gestart! Mijn zoontje blijft zich ontwikkelen tot een lief, klein mannetje en we genieten er enorm van. Ik kreeg wekelijks superleuke aanvragen voor samenwerkingen, events én hotspots. Met veel business moms mogen werken én hen helpen met een doelgerichte stappenplan! De dagen vlogen voorbij vol werk, familietijd, feestjes, events en ga zo maar door. Ik hou van drukte, dus ik vond het prima. Echter merkte ik rond april dat het allemaal te veel werd. Overdag met Joshua, ’s avonds doorwerken en de volgende dag gewoon weer door. Het werd te veel en ik nam even een break. Ik vond het heel moeilijk want het voelde alsof ik het had gefaald.  

Was het allemaal wel zo verstandig?

Begin mei besloot ik om rustiger aan te doen: geen strategiesessies/marketingplannen meer, maar vooral meer uitrusten. Op 19 mei hielp ik alleen nog mee met het event van stichting Free A Girl. Dat was geweldig! 11 mei werd Joshua twee jaar oud én jeetje, dat was echt een besefmomentje van:

De tijd vliegt, Joshua is gewoon al twee jaar oud! This little guy makes my day and life!

Ik kreeg na mijn eerdere blog veel lieve reacties. Men begreep het volkomen, want het was ook enorm druk. Soms werkte ik makkelijk door tot 11/12 uur! Daarbij sliep Josh ’s avonds veel later dan normaal, dus er veranderde veel! Ik was enorm streng voor mezelf, want het moest allemaal gewoon lukken. Ik legde de lat zo hoog voor mezelf: elke dag preppen, sporten, ’s avonds werken en ga zo maar door..

Ik kreeg lieve reacties, maar ook reacties van mensen dat ze het niet verstandig vonden. Ik ben een startende business mom, alles loopt goed. Ik kreeg verschillende reacties zoals:

Ik zou het niet doen Hellen. Je bent zo goed bezig, straks vergeten mensen je nog.

Straks denken mensen dat je het niet aankan…

Waarom zou je nu stoppen? Gewoon doorgaan! Je kan het..

En wat vond ik ervan? 

Een maandje even rustig aandoen, geen nieuwe klusjes aannemen was het beste wat ik kon doen. Ik moest even een stapje terug doen om te weten wat ik wilde. Ik ging meer in mijn INSPIRE-boekje schrijven. Het werd me duidelijk dat het goed was om ’s avonds niet door te werken. Ik ging weer joggen, schrijven en vroeger naar bed. In het weekend is het altijd familytime, dus alles viel op zijn plek. Na een hele dag met Joshua gespeeld te hebben, huishouden, preppen, dan is het ook fijn om even rustig aan te doen. Tuurlijk werd ik er soms wel onzeker van, maar aan de andere kant geloof ik dat alles met een reden gebeurd. Een maandje rustiger aandoen was zeker verstandig! Ik ben naar leuke events geweest waar ik lekker kon netwerken, maar not work-related! Tevens zijn we net terug van een heerlijke familievakantie in Spanje. Vol zon, zee, strand én qualitytime.. Just what I needed!

How mama Hellen got her groove back!

Ik voel me uitgerust, opgeladen en kan niet wachten om volgende week weer aan de slag te gaan met leuke ondernemers/bedrijven. En ze zijn me zeker niet vergeten, want mijn mailbox zit weer vol leuke voorstellen.

Mijn tips aan mezelf en andere startende ondernemende moeders:

 • Wees niet te streng voor jezelf
 • Het is goed om realistische doelen te stellen
 • Soms gaat alles anders, maar het komt hoe dan ook goed
 • Volg je intuïtie!
 • Je bent al supergoed bezig dus you are on the right track!

 

Liefs Hellen!

 

 

 

 

 

Volg:
Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *