Best gelezen artikelen

Mommyhood

 • Waarom wij Josh even thuishouden

  Waarom wij Josh even thuishouden
 • Een nieuwe plek.. en nu?

  Een nieuwe plek.. en nu?
 • Paasrecept | Italiaans gevulde bladerdeeg hapjes

  Paasrecept | Italiaans gevulde bladerdeeg hapjes
 • Zwanger tijdens corona

  Zwanger tijdens corona

Wat neem je mee voor je baby op reis?

Wij waren net terug van vakantie. Het was natuurlijk erg spannend, want het was onze eerste vakantie met ons zoontje. Hij was 1 jaar oud en om dat te vieren, heeft mijn vriend ons verrast met een leuke trip. Joshua vond het enorm leuk! Ik was helemaal aan het stressen, maar alles ging echt heel goed. Hij hield zich rustig tijdens het vliegen, sliep enorm goed door en at heel goed. Er was veel vraag naar een checklist voor op reis, dus ik zal jullie een aantal tips geven wat er sowieso in mijn koffer zat voor Joshua.

Je kan nooit genoeg kleding mee hebben, dus ik raad de volgende items aan:

 • 8/10 rompertjes
 • zwembroekje/badpak ( 2/3 stuks)
 • 3/5 lange broeken en 5 korte broekjes
 • 10 T-shirts en 2/4 vestjes en 2 jas/spijkerjasje
 • 5 paar sokjes (just in case)
 • Schoentjes, slippers/sandaaltjes of waterschoentjes
 • Zonnebril en zonnehoedjes
 • 4 pyjama’s
 • Slaapzakje (just in case)
 • Eigen hoeslakens (vind ik fijn)
 • Leuke setjes (wij hadden veel voetbalsetjes), een kort broekje met een shirtje erbij. Staat superleuk en handig met het warme weer.

Het is vooral belangrijk dat je genoeg verzorgingsspullen bij je hebt. Wij verbleven in Spanje, dus je kan natuurlijk veel op locatie kopen. Echter, vind ik het belangrijk om zo goed mogelijk voorbereid te zijn op van alles. Qua verzorging raad ik de volgende items aan:

 • 2/3 XL hydrofielluiers
 • 5 normale hydrofielluiers
 • 1 pak luiers (wij kochten op dag 3 alweer nieuwe luiers)
 • 2 pakken billendoekjes
 • Shampoo en wasgel (klein flesje, wij hadden een handige van Petit & Jolie)
 • Tandborstel/tandpasta
 • XL baddoeken/badcapes/badjas (altijd handig om een paar mee te nemen)
 • Zwemluiers
 • Zonnebrandcreme
 • Babyfloat/zwembandjes

Het is tijdens het opstijgen en vliegen belangrijk om genoeg eten en drinken mee te nemen. Wij gaven tijdens het opstijgen een flesje en hij was enorm rustig. Wij namen het volgende mee:

 • Hapjes voor in het vliegtuig en eerste paar dagen (je weet niet of je meteen een supermarkt vind)
 • Flesvoeding (ik geef geen borstvoeding meer)
 • 2 flesjes en 1 flesje voor water
 • Flesvoeding
 • Thermoskan
 • Klein broodtrommeltje voor brood onderweg
 • Potjes voor de kleintjes (als je verse hapjes maakt, meal preppen en meenemen in bakjes)

Voor onderweg is het handig als je gaat vliegen om je buggy mee te nemen. Wij hadden een buggy die enorm handig was om mee te nemen, waardoor we makkelijk op pad konden. Een buik/rugdrager is enorm handig voor de wat jongere kinderen. Wij hadden dit niet meegenomen omdat Joshua te groot is. Een kinderparasolletje voor de buggy is ook handig! Ga je met de auto op reis, dan is een maxi-cosi belangrijk en zonneschermen.

Het is ook heel belangrijk om verschillende medicijntjes en middelen mee te nemen, voor het geval dat er iets gebeurt:

 • ORS (tegen diarree)
 • Kinderparacetemol
 • Thermometer
 • Zonnebrand en aftersun
 • Middel bij insectenbeten en antimuggenolie
 • Vitamine D

Wij namen tijdens onze trip ook een aantal knuffels mee, zodat hij ermee kan spelen in zijn bedje en/of op het strand. We hadden ook een strandtent mee (leuk om in te spelen), emmer en schep voor op het strand, speelgoed, boekjes, bijtring (zijn tandjes kwamen door) en een kleine muziekbox.

Wij hadden best veel mee, maar het was wel echt handig. Het is wel belangrijk dat je contact opneemt met de vliegtuigmaatschappij, zodat je zeker weet wat wel en niet mee mag tijdens de vlucht. Bij ons hielpen deze items enorm, vooral de speeltjes die hij thuis ook gewend is.

Wat neem jij sowieso mee op reis? Let me know in the comments!

Volg:

21 Reacties

 1. juni 12, 2017 / 8:02 am

  Wat een hoop gaat ermee zeg. Ik ben helaas nog nooit op vakantie geweest met onze dochter maar denk dat ik ook voornamelijk voor haar extra veel mee zou nemen.

  • babymomtalk
   Auteur
   juni 12, 2017 / 3:28 pm

   Hahaha wij schrokken ook, maar het was echt handig! Ja, zal ik zeker doen. Je kan beter te veel hebben dan te weinig

 2. juni 12, 2017 / 8:45 am

  Goed voorbereid zeg. Ik zorg altijd dat ik tenminste een paspoort, credit card en telefoon bij mijn heb ๐Ÿ˜‰

 3. juni 12, 2017 / 9:42 am

  Jeetje, wat veel zeg. Daar heb ik nog nooit bij stil gestaan eigenlijk. Wel een fijn lijstje voor mensen die met kleine kinderen op vakantie gaan. ๐Ÿ™‚

  • babymomtalk
   Auteur
   juni 12, 2017 / 3:28 pm

   Hahaha voor ons was het ook even wennen ๐Ÿ˜›

 4. juni 12, 2017 / 9:54 am

  Jij hebt je erg goed voorbereid! Een heel handig lijstje voor mensen met kleine kotters!

  • babymomtalk
   Auteur
   juni 12, 2017 / 7:01 pm

   Haha ja we were prepared! Ja, ik merk dat de leden van mijn groep er toch behoefte aan hadden.

 5. juni 12, 2017 / 12:01 pm

  Zo! Je was zeker goed voorbereid! Ik neem ook altijd lekker veel kleding mee en wat eigen speelgoed/knuffels. Leuke verrassing zo’n reisje ๐Ÿ˜€

  • babymomtalk
   Auteur
   juni 12, 2017 / 3:29 pm

   Hahah ja, ik heb er daardoor enorm van genoten. We hadden alles mee. Ja, ik was ook enorm blij met zijn verrassing ๐Ÿ˜€

 6. juni 12, 2017 / 12:52 pm

  Ik zelf hoef hier gelukkig nog niet over na te denken aangezien ik nog geen kinderen heb, maar ik denk dat zo’n complete lijst heel handig is voor de mensen die met hun kinderen op vakantie gaan!

  • babymomtalk
   Auteur
   juni 12, 2017 / 7:01 pm

   Hahahha helaas wel ๐Ÿ˜›

 7. juni 12, 2017 / 3:24 pm

  Ik heb geen kinderen, maar jeetje had nooit gedacht dat je zoveel mee moest nemen haha

  • babymomtalk
   Auteur
   juni 13, 2017 / 9:46 am

   Hahah ja, je moet enorm veel meenemen. Ik heb het best uitgebreid toegelicht, maar beter te veel dan te weinig :p

 8. Carla
  juni 12, 2017 / 9:01 pm

  Ik ga volgende maand voor het eerst met mijn dochter van 14 maanden (Faro Al Agarve Portugal), ik vind het zo spannend.
  Je was echt goed voorbereid, ik ga ook proberen dit allemaal meetenemen.
  Hoop dat alles goed gaat op vakantie met de kleine.

  • babymomtalk
   Auteur
   juni 13, 2017 / 9:47 am

   Ja, het is ook enorm spannend, maar het gaat goedkomen. Fijn dat je de lijst zo handig vind en stel gerust vragen. Jullie gaan zeker een toptijd hebben, als je van alles iets meeneemt, dan ben je iig goed voorbereid ๐Ÿ˜€

 9. juni 13, 2017 / 7:31 am

  Ik neem altijd wel een drager mee, zelfs voor mijn driejarige als ik op reis ga. Als ze moe worden is het heerlijk om op je rug te kunnen zitten (en met goede drager is dat prima te doen ook). Grappig die verschillen. Verder behoorlijk complete lijst!

  • babymomtalk
   Auteur
   juni 13, 2017 / 9:49 am

   Ja, veel mensen vinden een drager fijn. Ik heb een aantal gehad voor mijn blog, maar de wagen vind ik toch fijner. Ja, er zijn enorm veel goede dragers! Ja, ik heb van veel moeders al te horen gekregen dat ze de lijst enorm handig vinden, dus dat is zo fijn om te lezen haha!

  • babymomtalk
   Auteur
   augustus 20, 2017 / 11:22 am

   Dank je wel voor je reactie :D. We gaan meer handige topics plaatsen, dus stay tuned!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *