Best gelezen artikelen

Moederschap

 • Heerlijke Netflix binge series

  Heerlijke Netflix binge series
 • Voor haar was er helaas geen roze wolk

  Voor haar was er helaas geen roze wolk
 • Recept Big Mac Taco’s

  Recept Big Mac Taco’s
 • Alternatieve vragen om te vragen hoe de schooldag van je kind was

  Alternatieve vragen om te vragen hoe de schooldag van je kind was

Dit zijn de meest voorkomende zwangerschapskwaaltjes

Dit zijn de meest voorkomende zwangerschapskwaaltjes

Elke zwangerschap is anders, maar bijna iedere zwangere vrouw krijgt er wel mee te maken: de welbekende zwangerschapskwaaltjes. Ik wist niet wat me overkwam in het begin, totdat ik de ervaringen van andere zwangere vrouwen las. Hieronder vind je de 10 meest voorkomende kwaaltjes op een rij!

1) MISSELIJKHEID

Dit schijnt het meest voorkomende kwaaltje te zijn tijdens een zwangerschap. Ik was enorm misselijk tijdens mijn eerste trimester. Ik wist niet wat me overkwam, want het hield maar niet op. Uiteindelijk nam het geleidelijk af en na twee maandjes voelde ik me gelukkig beter. Tijdens mijn tweede zwangerschap was het zo erg dat ik in het begin niet eens kon werken. Sommige vrouwen hebben het zelfs zo erg dat zij helemaal niks meer kunnen, zij hebben dan een HG zwangerschap. Hier hebben wij momboss Charissa over geinterviewd, dit is een heftige vorm van misselijkheid.

2) HARDE BUIKEN

Een harde buik wordt ook wel een oefenwee genoemd. Meestal heb je hier aan het einde van je zwangerschap last van, omdat je lichaam zich dan voorbereid op de bevalling.

3) STEMMINGSWISSELINGEN

Door de hormonen tijdens je zwangerschap is het mogelijk dat je een emotionele wrak wordt. Het verschilt per persoon, maar het komt enorm veel voor.

4) AAMBEIEN

Ok.. dit is geen sexy kwaaltje, maar het komt enorm veel voor. Bij ongeveer 65% van de zwangere vrouwen komt aambeien voor. Het is enorm ongemakkelijk, doet pijn maar je moet niet jeuken! Schaam je er niet voor, het komt voor bij veel vrouwen.

5) BEKKENINSTABILITEIT

Hier heb ik geen last van gehad, maar ik las het veel in ons platform. Door de hormomen, gewichtstoename krijgen veel vrouwen last van rugpijn. De pijn zit hem vooral in de onderrug. Als deze pijn doorstroomt naar je billen, kan je last hebben van bekkeninstabiliteit. Lees hier voor meer tips rondom bekkeninstabiliteit. Bespreek dit met de verloskundige en neem contact op met een bekkenspecialist om langdurige last te voorkomen.

6) VOCHT VASTHOUDEN

In de derde trimester kunnen veel zwangere vrouwen last krijgen van vocht vasthouden. Bij een vriendin was het zo erg, dat ze een grotere schoenmaat moest. Ik had er vrij weinig last van, maar het komt enorm veel voor.

7) STRIAE

Hier zijn veel zwangere vrouwen bang voor.. zwangerschapsstriemen. Het verschilt echt per persoon, maar er is geen directe oplossing. De volgende tip is wel handig om de striemen te verminderen: je buik met olie masseren.

8) DUIZELIGHEID

Duizeligheid komt enorm vaak voor bij zwangere vrouwen. Dit kan door je bloeddruk komen (hoog of te laag), het is belangrijk dat je veel uitrust en niet stresst. Geef altijd aan als je er last van hebt en bespreek het met de huisarts. Tijdens de controles met de verloskundige checken ze altijd je bloeddruk en kunnen je helpen als het te hoog of te laag is.

9) BANDENPIJN

Hier heb je meestal last van tijdens je derde trimester. Het voelt als een scherpe pijn in je onderbuik, enorm ongemakkelijk. Raadpleeg de huisarts of verloskundige als de pijn blijft toenemen.

10) VERMOEIDHEID

Ok, dit klopt echt! Ik had het vooral tijdens mijn eerste trimester in combinatie met misselijkheid. Ik was enorm moe, sliep veel, maar gelukkig nam dat af vanaf de tweede trimester. Tips: luister naar je lichaam. pak je rust, neem vaak dutjes en eet/drink goed!

Welke zwangerschapskwaaltjes zijn herkenbaar voor jou?

Volg:
Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *