Best gelezen artikelen

Mommyhood

 • Waarom wij Josh even thuishouden

  Waarom wij Josh even thuishouden
 • Een nieuwe plek.. en nu?

  Een nieuwe plek.. en nu?
 • Paasrecept | Italiaans gevulde bladerdeeg hapjes

  Paasrecept | Italiaans gevulde bladerdeeg hapjes
 • Zwanger tijdens corona

  Zwanger tijdens corona

BLOG Roos | Jimmy’s eerste verjaardag

BLOG Roos | Jimmy’s eerste verjaardag

Oké, OPEENS is mijn kleine jongen geen baby meer, maar een dreumes. 

Ben je nog niet bekend met de blogs van Roos? Lees hier zwangerschap deel 1, deel 2, baarmoederafwijking en klompvoetjes. 

Op 7 januari 2019 is Jimmy 1 jaar geworden en jeetje, wat kan hij al veel en is hij veranderd. Van een baby met bruin haar en ieniemienie klein naar een blonde dreumes met 12 tanden in zijn mond en 74cm. Wat ben ik trots, wat doet hij het goed.

Meneer doet alles enorm goed en de dingen die hij niet “kan”, komt omdat hij het niet wilt of het is gewoon makkelijk als mama het voor hem doet. De fles/beker weigert hij bijvoorbeeld om vast te houden. Hij kan het wel, maar doet het gewoon niet. Hij eet zelf met zijn handen en vooral in zijn ogen, haar en de grond geniet ook mee. Dus dames, schaf een schort aan haha!

Lopen? Ja, hij kan lopen achter zijn wagen. Doet hij het? Nee natuurlijk niet. Kruipen is ook makkelijk. Als we oefenen met aan de hand lopen, dan zakt hij direct door zijn knieën. Ik denk dat hij ook liever lui dan moe is, just like his momma. Hij wordt steeds groter, nu alweer 1 jaar oud! We zijn als gezin naar ballorig geweest en we hebben ons prima vermaakt. Ja, mama vond het ook erg leuk door alle smalle gangen te kruipen. En daarna een taartje gegeten waarin hij lekker mocht froeten. Wij hebben hem een schommel gegeven die nu gezellig in huis staat, echt heel handig en totaal niet in de weg. Ook een paar Nike konden niet ontbreken. Op zondag vierden wij zijn verjaardag met onze familie en vrienden, lekker knus. Ik merk dat ik drukte nog niet prettig vind nu ik nog zo moe ben en Jimmy is ook niet gek op drukte, dus we kozen voor een knus feestje. Ik merkte het namelijk in ballorig. Ondanks mijn kind een terror kind is die zijn vriendjes en de poes zijn liefde op een soms wat enthousiaste manier toont en heel druk kan zijn, is hij wel gebaad bij een rustige omgeving. Hoe drukker het is, hoe meer hij moet acclimatiseren. Het geeft verder niet en we moeten er mee leren omgaan, maar als ik het nog kan sturen doe ik dit graag.

  

Jimmy is flink verwend en we hebben een leuke eerste verjaardag gehad. Ik vond de dag zelf erg bijzonder en toen de tijd kwam dat hij echt geboren werd, werd ik wel even emotioneel. Wat is er toch veel gebeurd, wat hebben we een mooi jaar achter de rug en sterker nog, wat heb ik een geweldig kind. Zijn boevenkop, zijn oh oh en wenkbrauwen omhoog naar ons kijkend van zag je dat ook? Ik liet het vallen en daarna heel hard te lachen. HEERLIJK! Ik zou het voor geen goud willen missen. Op naar nog meer heftige, vol sprongen, frustraties en een mooi jaar met mijn geweldig zoon. Trots om jou mama te mogen zijn.

Liefs, Roos

Volg:
Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *